Tanssitaanko ensin?

Mitä saadaan kun yhdistetään 6000 kansantanssijaa, 300 tanssiryhmää, 24 kansallisuutta ja yksi maailmanennätys?

Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma Europeade järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa heinäkuussa kun Turkuun rantautuu tuhansia kansanmusiikin ja kansantanssin harrastajia yli kahdestakymmenestä maasta. Neljänä tapahtumapäivänä esityksiä järjestetään 14 pisteessä ympäri Turkua kun tuhatpäiset kansallispukuiset musiikki- ja tanssiryhmät tekevät tunnetuksi osaamistaan. Näytöksiä, konsertteja ja paraateja on luvassa niin esiintymislavoilla, kaduilla kuin toreillakin.

Tavoitteena on aidosti ja vaatimattomasti tehdä tapahtumasta kaikkien aikojen paras

Europeaden Suomen koordinaattorina toimii pitkän linjan kansanperinneaktiivi Hilu Toivonen-Alastalo, jolla on onnistuneelle tapahtumalle vain yksi kriteeri: Tavoitteena on aidosti ja vaatimattomasti tehdä tapahtumasta kaikkien aikojen paras. Turun kaupunki kutsui Markkinointiosakeyhtiö i2 mukaan tanssiin ja saimme luvan lähteä hakemaan tapahtumalle yhteistyökumppaneita. Mukana on jo hyvä ryhmä yrityksiä, mutta joukkoon mahtuu vielä niin suuria kuin pieniäkin kumppaneita.

Europeade-tapahtumaa on järjestetty Euroopassa jo yli 50 vuotta, mutta Suomessa tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa heinäkuun lopulla heti Tall Ships Races -tapahtuman jälkeen. Suomalaiset kansantanssijat, muusikot ja alan organisaatiot ovat nyt merkittävässä roolissa taiteen ja kulttuurin kohtauspaikkana, jossa juhlitaan avointa ja monikulttuurista Eurooppaa.

Tiesitkö, että:

  • Pelkästään Suomessa on 25 000 kansantanssin harrastajaa ja kymmeniä tuhansia kansamusiikin harrastajia?
  • Kesällä Suomessa tehdään humpan maailmanennätys?
  • Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotissynttäreitään ja koko Suomi on haastettu tanssimaan juhlavuoden kunniaksi

Me haastamme sinut.

Kysy lisää Euroopan suurimmasta kansanperinnetapahtumasta sekä sen tarjoamista mahdollisuuksista ja merkitse kalenteriisi päivämäärien 26.-30.7.2017 kohdalle Europeade Turku 2017.