Olipa kerran tiede, taide ja ihminen - NEDS 2016

Väsynyt, mutta onnellinen”, toteaa Suomen Syömishäiriöyhdistyksen puheenjohtaja Rasmus Isomaa NEDS 2016 konferenssin jälkitunnelmissa. Isomaa on juuri laatinut lehdistötiedotteen, koska konferenssissa tehtiin alustavaa tieteellistä tutkimusta alan ammattilaisista, joka paljasti mielenkiintoisia tuloksia ammattilaisten keskuudesta. Syömishäiriöyhdistys heitti haasteen konferenssin järjestämisestä vuonna 2014 ja i2 otti haasteen vastaan täynnä intoa ja ideoita.

Välillä istuttiin ja välillä ponkaistiin ylös penkistä.

Välillä istuttiin ja välillä ponkaistiin ylös penkistä.

”Tutkijan työ voi olla välillä yksinäistä ja NEDS 2016 tarjosi loistavan tilaisuuden solmia uusia Pohjoismaisia yhteistyö- ja ystävyyssuhteita”, Isomaa kertoo. NEDS 2016 Information & Misinformation konferenssi keräsi Helsinki Congress Paasitorniin reilu 280 kansainvälistä syömishäiriöalan ammattilaista Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Virosta, Ranskasta ja Yhdysvalloista.

Saatan olla puolueellinen, kun sanon, että konferenssi oli valtava menestys. Laadukas tieteellinen ohjelma ja siihen vastapainoksi kehitetty sosiaalinen anti osui ja upposi.

Neds Conference 2016
Luomamme tapahtuman graafinen ilme näkyi myös nimikylteissä ja käsiohjelmissa.

Kolmepäiväisen kongressin teemana oli tieto ja virheellinen tieto: syömishäiriöihin liittyvät myytit, ennakkokäsitykset ja väärät yleistykset. i2:n huippuosaajien ansiosta konferenssi koki myös ”faceliftin”, jonka seurauksena tapahtumalle luotiin täysin uusi visuaalinen ilme tapahtuman identiteettiä kuvastamaan. Uusi ilme toistui staattisissa ja sähköisissä pinnoissa sekä muissa tapahtuman materiaaleissa, kuten nimikylteissä ja printtiohjelmassa.

Suunnitteluvaiheessa satsattiin ohjelman sisältöpuoleen

Asiakas tempautui täysillä mukaan ja oli valmis panostamaan aikaisemmin Suomessa ennennäkemättömään tapahtumaan. Tahtotilana oli luoda jotain, mitä konferenssissa ei ole vielä nähty eikä koettu. Ja tämähän on ihan meidän erityisalaa. Hyvin nopeasti löysimme yhteisen sävelen konferenssin juontajan ja viihdyttäjän Fredrik Furun, Suomen Syömishäiriöliiton Rasmus Isomaan ja Michael Monroen (artikkelikuvassa) kanssa.

Neds Conference 2016 ilta
Illallisen sosiaalista antia odotettiin.

Ja siitähän se sitten lähti. Koko suunnittelu-ja palveluprosessin ajan halusimme olla helposti lähestyttäviä. Valmiina kuuntelemaan ja auttamaan – niin asiakasta, yhteistyökumppania kuin loppukäyttäjää. Yhdessä tehtiin ja koettiin. Tämä on sitä meidän tapaa toimia. Tapahtuman ennakkomarkkinointiin luotiin video, verkkosivusto sekä konferenssille brändättiin sähköinen ilmoittautumisjärjestelmä, jolla hallinnoitiin kutsu- ja tapahtumamarkkinointia. Tapahtumapaikalla ilme toistui muun muassa opasteissa, suurkuvatulosteissa, lattiatarroissa ja sähköisillä pinnoilla. Näin ei jäänyt epäselväksi, missä tapahtumassa ollaan.

Ei sellainen tekokynsifiilis, vaan kuin yksi joukosta

Tapahtumaa vauhditti NEDS Talk Show ja potin räjäytti live rokkimusiikkipläjäys. Hyvää ruokaa ja juomaa oli luonnollisesti myös tarjolla. Jonkun vieraista muuten kuultiin sanovan, että tämä oli NEDS historian rokkaavin konferenssi. Yli kahden vuoden luomistyö. Hieno ja antoisa matka, joka jätti pysyvät muistijäljet. Kuin lempilapsen laskisi maailmalle. i2:n tapahtumavelhot toivovat näitä lisää.

Neds Conference 2016 Talk Show
NEDS Talk Show oli uusi ulottuvuus konferenssin ohjelmassa.

P.S. Jälkeenpäin vierailta kerätty palaute muuten osoitti, ettei Isomaa ollut yksin ajatustensa kanssa. Konferenssin palaute on ollut erittäin positiivista ja kannustavaa. Tästä on meidän hyvä jatkaa eteenpäin.

Haluatko järjestää vastaavan huipputapahtuman teillekin? Ota heti yhteyttä mahtavaan asiakkuuspäällikköömme Christel Lindqvist-Jauhiaiseen!

Lue myös Yasmina Silenin kirjoittama artikkeli tapahtumasta tästä linkistä.