Jorma Lätti 1953-2019

Pitkäaikainen työkaverimme, asiakkuusjohtaja, Jorma Lätti kuoli äkilliseen sairauteen 12.6.2019. Hän oli 65-vuotias.

Jorman mukana menetimme paitsi ystävän myös armoitetun tarinankertojan ja uskotun miehen, jonka puoleen käännyttiin aina, kun tie jonkun haasteen edessä tuntui vaikeakulkuiselta. Hän oli työkaverina ehdottoman oikeamielinen ja suoraselkäinen, joka kannusti ja johon saattoi aina luottaa.

Vaikka Jorma joskus ulkopuolisen silmin vaikutti jurolta, hän oli humaani, ihmisrakas persoona, jolta liikeni aikaa kaikille, niin läheisille, kollegoille kuin asiakkaille. Jormalla oli tapana soittaa meille kollegoille juhlapyhien alla ja vaihtaa muutama lämmin sana, ei töihin vaan elämään liittyen.

Jorma oli luonteeltaan sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut. Hänen verkostonsa ulottuivat yhteiskunnan kaikille sektoreille ja hänellä oli kyky saattaa oikeat ihmiset yhteen. Hänen monet asiakkuutensa syvenivät vuosikymmeniä kestäneiksi läheisiksi ystävyyssuhteiksi.

Jorman tapa keskittyä työhaasteisiin oli poikkeuksellinen. Hän paneutui kaikkeen intohimoisesti. Mitä vaikeampi aihe, sitä innokkaampi hän oli ja sitä monipuolisemmin siihen perehtyi. Jormalla oli väsymätön tutkimisen ja tekemisen halu.

Jormalla oli ”tarinan lahja”. Hän osasi muuttaa monimutkaisetkin asiat helpoiksi, ja nähdä sinänsä vähäpätöisiltäkin tuntuvissa seikoissa suuruutta ja aineksia johonkin puhuttelevaan tarinaan.

Jääkiekko ja jalkapallo olivat Jorman suuret rakkaudet. Hän oli Ilveksen ja Liverpoolin mies koko ikänsä.

Kaikkein lähinnä hänen sydäntään oli kuitenkin perhe. Elämän tärkeimmät ihmiset olivat puoliso ja pojat, joiden matkaa aikuisiksi omaan elämäänsä hän eli tiiviisti mukana.

Viimeiset hetkensäkin hän vietti rakkaiden lähimpiensä seurassa.

Jorma Lätin muistoa kunnioittaen.

i2

 


”You´ll never walk alone”