Ähtäri Zoon kävijämäärä kasvoi kohisten

Kun i2 ja Ähtäri Zoo syksyllä 2017 aloittivat yhteistyön, oli ilma täynnä suuria odotuksia ja jännitystä. Paljon onkin tapahtunut. Vuoden 2018 alussa Ähtäri Zoo toivotti tervetulleeksi kaksi uutta asukasta, kun snowpanda-pariskunta muutti Kiinasta Ähtäriin. Me i2:lla saimme kunnian olla mukana tuomassa pandojen tassunjälkiä Suomeen vastaamalla Ähtäri Zoon markkinointiviestinnästä ja yhteistyökumppanuuksien rakentamisesta.

Kuluneiden puolentoista vuoden aikana on ehditty tehdä paljon. Jo syksyllä 2017 uudistimme Ähtäri Zoon visuaalisen ilmeen, ja keväällä Ähtärin muut eläimet pääsivät kummastelemaan uusia tulokkaita valtakunnallisessa tv- ja radiokampanjassa. Myös Ähtäri Zoon yhteistyökumppanuuksien rakentaminen on ollut erittäin mielenkiintoinen ja antoisa kokonaisuus, sillä snowpandojen saapuminen Suomeen oli ainutlaatuinen tapahtuma. Yksi unohtumattomista hetkistä oli Ähtäri Zoon ja Helsingin Jokerien kanssa yhteistyössä järjestetty kumppani-ilta Hartwall Are­nal­la KHL-ot­te­lun mer­keis­sä.

Nyt tammikuun alussa Matkailu & Markkinointi kertoo pandahuuman tuottaneen tulosta, sillä Ähtäri Zoon kävijämäärä nousi vuonna 2018 roimasti. Vuoden 2018 aikana Ähtärissä vieraili 275 000 kävijää, mikä on noin 100 000 kävijää enemmän kuin edellisenä vuonna. Kuluvalle vuodelle kävijämäärän odotetaan kasvavan entisestään, noin 5-7 prosenttia viime vuodesta. Myös vuoden 2019 maaliksuun lopussa julkaistava liikevaihto ja tulos tulevat Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilän mukaan ylittämään tavoitteet.

Sopisiko uhanalaisen lajin suojelu teidän arvomaailmanne?

On ollut hienoa olla mukana Ähtäri Zoon ja snowpandojen Lumin ja Pyryn taipaleella. On mahtavaa onnistua yhdessä asiakkaiden kanssa, ja nähdä miten määrätietoinen ja sisukas työ saa aikaan upeita tuloksia. Hienojen uutisten äärelle on hienoa pysähtyä hetkeksi, mutta katse pidetään silti tulevassa – emme tahdo hienosti käynnistyneen kasvun päättyvän, joten kuluvakin vuosi on aloitettu vauhdikkaasti ja työtä jatketaan vielä viime vuottakin määrätietoisemmin!

Kuulostaisiko Ähtärin pandakaksikon sponsorointi, ja sitä kautta uhanalaisen lajin suojelu ja tulevaisuuden hyvinvointi myös teidän arvomaailmaanne sopivalta? Ähtäri Zoo etsii edelleen erilaisia yhteistyökumppaneita, joten ota yhteyttä, niin katsotaan, mitä yhteistyö voisi juuri teille tarjota!

Senja Kilpeläinen / 11.1.2019