Caruna Suurpellon sähköaseman avajaiset

Virta tulee pistorasiasta, mutta harvoin tulee tilaisuus kurkistaa sähköaseman sisälle, missä todellinen sähkönjakelu tapahtuu. Caruna Espoo tarjosi tähän mahdollisuuden ja toivotti Suurpellon alueen asukkaat lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan uuteen sähköasemaansa.

Kehä II:n varrella sijaitsevien design-henkisten voimavirtapylväiden juurella vietettiin sähköaseman avajaisia 27.8. tiistaina. i2 suunnitteli ja toteutti avajaiset Carunan näköisinä. Carunan tavoitteena oli kasvollinen läsnäolo espoolaisten kuluttajien keskuudessa. Auringonpaisteessa oli helppo käydä vuoropuhelua sähköaseman merkityksestä asukkaille. Alueen voimakkaasti kasvaessa myös sähköntarve kasvaa, eikä häiriötöntä sähkönjakelua pian olisi voitu vanhaan infraan perustuen taata. Uusi sähköasema rakennettiin Suurpellon sähkönjakelun varmistamiseksi.

Caruna kohtasi asukkaita tarjoamalla viimeisintä tietoa sähkönjakelusta ja -markkinasta. Sähköaseman avajaisseremoniassa mukana oli Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, jolta avajaisnauhan leikkaaminen kävi rutiinilla. Iltaan asti kestäneen tapahtuman aikana Carunan tekniset asiantuntijat esittelivät ylpeänä uusimmalla teknologialla toteutettua asemaa. Yleisölle oli myös järjestetty mahdollisuus käydä sekä muuntamo- että reaktorirakennuksissa sisällä katsomassa millaisella tekniikalla ja laitteistolla sähköä jaellaan lähialueelle.

Keskustelun ja perinteisen leivoskahvitarjoilun ohessa tarjolla oli myös tietoa sähköautojen latauksen järjestämiseen tarvittavasta tekniikasta, polkupyörien huoltopalvelua, sekä mahdollisuus koeajaa viimeisimmät sähköpyörien uutuusmallit. Kokemukset tapahtumasta olivat enemmän kuin rohkaisevia – merkityksellisten kohtaamisten järjestämisiä toimialueiden asukkaiden keskuudessa aiotaan jatkaa vastaisuudessakin.

Mervi Sademies-Enbom / 15.10.2019