Ei kukaan ole vain eläkeläinen

Elo halusi voimistaa vuoden vaihteessa tulleen eläkeuudistuksen viestintää, joten me käärimme hihamme ja ryhdyimme hommiin.

Kampanja alkoi oikeastaan jo joulukuussa rekrytointiosiolla, jossa presentterinä oli Jorma Uotinen. Hänen tarinansa kosketti monia ja saimme paljon ilmiantoja intohimoisesti elämään suhtautuvista eläkeläisistä. Olemme kevään aikana haastatelleet, kuvanneet ja ihailleet kolmen todella inspiroivan eläkeläisen asennetta elämään.

Kampanjan videot ovat tavoittaneet kolmen kuukauden aikana yli kolme miljoonaa YouTuben käyttäjää ja 1,5 miljoonaa Facebookin käyttäjää.

Videot on otettu vastaan positiivisesti ja on aina mukava nähdä, että on päässyt herättämään keskustelua myös positiivisen kautta. Kampanjan katsotuin video on Sirkan pohdinta eläkkeen tuomasta muutoksesta.

Sirkka, Olle ja Eero ovat intohimoisesti elämään suhtautuvia eläkeläisiä. Heidän tarinansa ja alansa ovat todella erilaiset, mutta heidän asenteensa elämään ja sen eri vaiheisiin toi heidän tarinansa Elolle ja meille. Kampanjan videot ovat tavoittaneet kolmen kuukauden aikana yli kolme miljoonaa YouTuben käyttäjää ja 1,5 miljoonaa Facebookin käyttäjää. Tämä on suhteessa todella paljon, sillä vastaavanlaista kampanjaa ei Elon videotuotannoilla ole aikaisemmin tehty.

Hyvin lähelle Sirkan katsojalukuja tulevat myös Ollen elämänasenteesta kertova video. Eihän kukaan tosiaan ole vain eläkeläinen.

Paljon huomiota sai myös monitoimiosaajana tunnetun Eeron kiehtova tarina.

Noora Stapleton / 1.6.2017