i2 toivotti pandat tervetulleeksi Suomeen – Lumi ja Pyry saivat juhlavan vastaanoton

Torstaina 18.tammikuuta i2:n ja Ähtäri Zoon syksyllä alkanut yhteistyö saavutti yhden merkkipaalunsa, kun i2 järjesti pörröisimmille asiakkailleen, Ähtäri Zoon Snowpandoille Lumille ja Pyrylle, ainutlaatuisen tervetulotapahtuman. Näyttävään tervetulotilaisuuteen osallistui yli 100 kutsuvierasta ja yli 60 median edustajaa – juhlavan, mutta tunnelmaltaan hilpeän tapahtuman organisointi sujui i2:n kokeneelta tiimiltä varmalla ammattitaidolla.

Pandoja oli Helsinki-Vantaan lentokentällä vastaanottamassa innostunut joukko kutsuvieraita, yhteistyökumppaneita ja median edustajia. Tapahtuman tuotantoon isoimman haasteen toi juuri toimijoiden suuri määrä. Onnistunut tapahtuma vaati pandojen saapumisen suunnittelun sekä ihmisten turvallisen liikkumisen varmistamisen lentokentällä, joten läheistä yhteistyötä tehtiin muun muassa DHL:n, Swissportin ja Finavian kanssa. Kansainvälisessä tapahtumassa oli mukana suuri joukko virallisia vieraita aina valtioneuvostosta ministeriöihin ja Kiinan suurlähetystöstä kiinalaisiin arvovieraisiin. Kaikkien toiveet piti huomioida ja arvovieraiden suuri joukko toi muistettavaksi joukon erilaisia etikettisääntöjä.

Tilaisuuteen kutsuttiin myös Ähtäri Zoon sponsorit, joiden hankinnasta i2 on Ähtärin Zoon markkinointiviestinnän lisäksi vastannut. Kun yhteistyö Ähtärin kanssa viime syksynä alkoi, aloitettiin sponsorihankinta täysin nollasta. Tällä hetkellä sponsorisopimuksia on solmittu jo 12. Mahtavaa on, että sponsorit lähtivät sankoin joukoin toivottamaan Lumia ja Pyryä tervetulleeksi Suomeen. Sponsoriyhteistyö tarkoittaa i2:lla muutakin kuin logon näkymistä sponsoroitavan kohteen yhteydessä, ja tämä tapahtuma oli yksi hieno osoitus tästä. Pandojen saapuminen herätti tietysti myös valtavan mediahuomion. Paikalla oli erilaisten tiedotusvälineiden ja tietotoimistojen edustajaa niin Suomesta kuin Kiinastakin. Jotta kaikkia medioita pystyttiin palvelemaan asiaan kuuluvalla tavalla, tämä vaati käytännössä erillisen mediatilaisuuden järjestämistä itse juhlan rinnalle.

Haastavan tapahtuman organisointi ja sen edellyttämä viestintä ja mediayhteistyö onnistuivat i2:n kokeneelta tiimiltä erinomaisesti ja pandat päästiin toivottamaan tervetulleiksi tapahtumassa, jossa kaikki viihtyivät. Myös median suhteen onnistuttiin erinomaisesti – Lumin ja Pyryn saapuminen saavutti valtavasti mediahuomiota Suomen lisäksi ympäri maailmaa.

Lue tarkemmin täältä, kuinka tarinamme pandojen sekä Ähtärin Zoon kanssa alkoi.

Hanna Grönholm / 18.1.2018