i2 toteutti Sitran juhlavuoden tärkeimmän tapahtuman

CASE

Sitra oli eduskunnan lahja 50-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Suomen täyttäessä 100 vuotta oli aika juhlistaa myös 50-vuotiasta Sitraa. Suunnittelimme ja tuotimme Heurekassa 16.11 järjestetyn, 1200 vieraan tapahtuman, joka oli samalla Sitran juhlavuoden huipennus.

Sitran juhlavuosi huipentui Sitran 50-vuotisjuhliin, jotka järjestettiin Tiedekeskus Heurekassa 16.11.2017. Tapahtuma oli kutsuvierastilaisuus ja jo tapahtuman ilmoittautumisvaiheessa kävi selväksi, että tilaisuus tulee täyttymään. Voimme siis olla erittäin tyytyväisiä ilmoittautumistilanteeseen ja sen myötä tilaisuudessa olleeseen tiiviiseen ja hyvään fiilikseen!

Ilta oli kaikella tapaa ikimuistoinen. Tunnelmasta piti huolen muun muassa onnistuneet järjestelyt, yllättävät kohtaamiset, tilaisuudessa nähdyt upeat musiikki- ja taide-elämykset, tapahtumassa avattu Seitsemän sisarta tulevaisuudesta-näyttely sekä Tasavallan presidentin vierailu. Tapahtuma ja sen tiimoilta esiin nousseet teemat, kuten Ratkaisu 100-haastekilpailun voittajan valinta sekä Heurekaan avattu uusi tulevaisuusteemainen näyttely saivat myös mukavasti medianäkyvyyttä.

Kun Suomi juhlii, Sitra juhlii

Suomi 100-juhlavuosi on tärkeä vuosi Sitralle, sillä silloin juhlitaan Sitran 50-vuotista toimintaa. Tulevaisuustalon tärkeitä juhlavuoden teemoja ovat olleet muun muassa Ratkaisu 100 -haastekilpailu, kestävän hyvinvoinnin visiota rakentavan Seuraava erä -kokonaisuus, Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta –näyttely Heurekassa, jonka avajaisia muuten vietettiin järjestämässämme tapahtumassa, sekä Suomi Areenan tapahtumakokonaisuus.

Ratkaisu 100 – Sauli 1 000 000

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioitti tapahtumaa läsnäolollaan. Juhlassa Niinistö esitti tervehdyksensä ja luovutti Ratkaisu 100 -kilpailun palkinnon. Kilpailussa voittajatiimit saivat yhteensä miljoona euroa toteuttaakseen ratkaisunsa kilpailun haasteeseen, joka on ”Miten saada kaikkien suomalaisten osaaminen paremmin käyttöön?”. Ratkaisu 100-kilpailun voitti kaksi joukkuetta, HeadAI ja Positiivinen CV. Ratkaisu 100 –kilpailusta ja voittajajoukkueista lisää täällä.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön tervehdyksen ja Ratkaisu 100-haastekilpailun ratkaisunhetket voit katsoa MTV Katsomosta. Tapahtumasta löydät lisää luettavaa täältä.

Yhteenvetona haluamme kiittää kaikkia mukana olleita sekä erityisesti projektin työryhmää, joka on tehnyt valtavan työn tapahtuman onnistumiseksi. Hieno työ ja hatunnoston paikka.

Lisäksi, i2 haluaa toivottaa yhdelle lempikumppanilleen Sitralle kaikkea mahdollista onnea ja menestystä myös seuraavalle 50-vuotistaipaleelle! Teette tärkeää työtä koko Suomen tulevaisuuden puolesta.

Annina Huovila / 4.12.2017