Jotta timantin voi löytää, se täytyy ensiksi muodostaa. i2 teki Swecon mullistavasta alustasta videon.

Teimme videon Swecon smart solution for nuclear decommissioning-alustasta. Luulin, että alustan potentiaalin kuvaaminen videolla olisi yhtä helppoa kuin timantin muodostaminen.

Istun Swecon neukkarissa. Olen juuri kuunnellut 45 minuutin katkeamattoman esityksen, mikä tekee ydinvoimalan purusta äärettömän monimutkaista, aikaa vievää, ja miten valtaosaa prosesseja voidaan nopeuttaa Swecon keksimällä alustalla. Kun kädessäni oleva kahvikuppi on puolillaan kylmää kahvia, tajuan kuulleeni enemmän kuin yhdessäkään aikaisemmissa asiakastapaamisista. Decommissioning päällikkö Katja ja asiantuntija Luis ovat intohimoisia ja selvästi alansa osaamisen kärkeä – nyt he vuorostaan odottavat meiltä samaa, mutta videon saralta.

Seuraavaksi istun jo i2:n toimistolla tuijottaen tyhjää pöytää. Vieressäni lattialla on pino tavaroita, jotka jostain syystä estivät videoratkaisun muodostumisen. Tietämättä miksi, koen, että ydinvoimalan purku pitäisi nähdä yhtä yksinkertaisena kuin mikä tahansa objekti. Samalla havannoin vieressäni olevassa pinossa jotain mielenkiintoista ja otan sen käteeni.

”Voimmeko me sanoa, että tämä tässä on ydinvoimala?” kysyn Timolta, meidän sohvalla makaavalta copywriterilta, samalla kun näytän hänelle kädessäni olevaa paperikuutiota.

Timo vilkaisee minun suuntaani ja keskittyy takaisin läppäriinsä. ”Mä en kyllä menis mitenkään vertauskuvalliseksi tämän keissin kanssa”, hän murahtaa. Olen samaa mieltä ja samalla hetkellä ymmärsin, että meillähän on ratkaisu. Kipaisen hakemaan animaattori Topin ja selitän hänelle saamani idean. Päätän jorinani asettamalla kuution keskelle pöytää – samassa Topin päässä alkaa tapahtua.

Joitakin tunteja myöhemmin tuijotamme tietokoneen ruutua, jossa pöydällä olevan kuutio on Topin toimesta korvattu ydinvoimalalla. Kysyn häneltä, voidaanko idean ympärille luoda kokonainen video? ”Joo, se olis makee tehdä”, hän vastaa. Tämän jälkeen välitän terveiset ja käsikirjoituksen Swecolle.

Aiheeseen nähden videon suunnittelu ja teko oli häkellyttävän vaivatonta. Tässä keississä kyse ei ollutkaan timantin muodostamisesta vaan sen löytämisestä. Sweco’s Smart Solution for Nuclear Decomissioning Video julkaistiin elokuussa 2019.

Katso asiakkaan sivut täältä: https://www.sweco.fi/en/decommissioning

Kiinnostuitko videotuotannosta? Ota yhteyttä meihin.

 

Nils-Erik Ekblom / 23.10.2019