Kipitä kylttien opastuksella Muumimuseoon

Kaikkien muumifanien viiksikarvat vapisivat innosta, kun maailman ainoa Muumimuseo avasi ovensa Tampere-talossa kesäkuun puolessa välissä. Samoihin aikoihin lanseerattiin Tampere-talon uusi visuaalinen ilme. Me saimme tehtäväksemme varmistaa, että vierailijat löytävät helposti perille kauan odotettuun museoon ja uudistuneeseen Tampere-taloon.

Suunnittelun lähtökohdaksi otettiin lämminhenkinen ja leikkisä tyyli. Halusimme, että ihmisille tulee heti ensimmäisestä opasteesta alkaen mukava, tervetullut fiilis. Jo parkkihallissa tai rautatieasemalla on mahdollisuus astua Tampere-talon tunnelmaan ja aloittaa seikkailu.

Opasteissa noudatettiin Tampere-talon uutta visuaalista ilmettä. Teksteihin toivottiin värikästä ja oivaltavaa kieltä, joka toimii sekä suomeksi että englanniksi. Kyltit vievätkin ajatukset muumien maailmaan, unohtamatta Tampere-talon muuta tarjontaa. Opasteissa huomioitiin myös Tampereen Filharmonia ja herkkusuiden suosikkiravintola Tuhto.

Uusien opasteiden kautta Tampere-talo ja Muumimuseo ikään kuin kutsuvat vieraat kylään. Ota siis suunta kohti uudistunutta Tampere-taloa ja kipitä ihastelemaan sen taianomaista tarjontaa!

Aino Penttilä / 28.8.2017