Maailman ainoa Muumimuseo muuttaa

Jari-Pekka Jouppi / 20.6.2016

Tove Janssonin luomat Muumihahmot kiehtovat eri-ikäisiä ihmisiä ympäri maailman, kuten ovat tehneet jo vuosikymmeniä. Yksi Muumifanien ehdoton pyhiinvaelluspaikka on Tampereella sjaitseva, maailman ainoa Muumimuseo. Museon vetonauloihin kuuluu mm. yli 2400 Toven itsensä piirtämää kiehtovaa piirrosta eri Muumihahmoista.

Nyt Muumimuseo valmistautuu jännittävään tulevaan aikaan, kun museolle rakennetaan uusia tiloja Tampere-talon suojiin. Lähtö vanhoista tiloista on edessä lokakuussa ja ensi vuoden toukokuussa avautuvat modernit tilat Tampere-talolla. Uudesta museosta odotetaan todellista vetonaulaa, ja jo ensimmäiselle vuodelle odotetaan peräti 300 000 kävijää. i2 on vahvasti mukana Muumimuseon muutossa, suunnitellen ja hoitaen markkinoinnin, viestinnän ja kumppanuudet uuden museon toiminnan tueksi. Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea toimii projektin hallinnoitsijana ja i2 tekeekin Tredean, Muumimuseon, Tampere-talon sekä Tampere Filharmonian kanssa säännöllistä kehitystyötä uuden kokonaisuuden eteen.

Muumimuseon muutto on iso projekti, jota seurataan tarkasti ympäri maailman. Markkinointia uudelle museolle tullaan tekemään Kiinaa, Japania sekä Venäjää myöten. Muumimuseon muutto myös asettuu samaan ajankohtaan, kun Tampere-talolla on tapahtumassa isoja muutoksia ja nekin on otettava huomioon toimenpiteitä suunniteltaessa.

Tampere-talon toimintamalli on muuttumassa avoimeksi kaiken kansan taloksi, jonne voi tulla muuten vain pistäytymään. Samalla voi tutustua vaikka uusittuun ravintolatarjontaan, käydä täysin uudessa aulamyymälässä tai osallistua talon laajaan ohjelmatarjontaan.

Palvelut

  • Tapahtumatuotanto
  • Promotoiminta
  • Taltiointi