Mitä maailma olisi ilman moottoripyörää

NÄKÖKULMA

Ilman moottoripyörää? Minulla ainakin olisi säästötilin saldo monta nollaa pidempi. Olen ajanut pyörällä melkein kolmekymmentä vuotta. Nauttinut kuulaista kesäpäivistä, ukkoskuuroista ja hengailusta tien pientareella. Oma valinta, moni pyöristä oli italialainen.

Miksi sitten piti aloittaa koko touhu? Oma veikkaukseni on, että moottoripyörällä pääsee lähelle sitä samaa tunnetta, kun ensimmäisen kerran ajaa kaatumatta polkupyörällä ilman apupyöriä.

Moni asia olisi jäänyt kokematta jos moottoripyörää ei olisi keksitty. En kuulisi radiosta Mika Sundgvistin ikivihreää kappaletta “Moottoripyörä on moottoripyörä”. Tai jos kuulisin, se menisi: “Namusia naisia katsastan, ratikalla, ratikalla, ratikalla ratsastan. Ei hyvä. Entäs Mötley Crüen hitti ”Kickstart my heart”, olisiko sen nimi ”Defibrillate my heart”. Elokuvat? Iso Arska ajaa fatbikellä pyörätiellä ja huutelee ihmisille ”l’ll be back”. Onneksi meillä on moottoripyörä.

Ei moottoripyörä sattumalta ole mukana niin monessa. Se herättää tunteita, paljon enemmän kuin USB-muistitikku. Kun on aika miettiä seuraavaa tarinaa, on hyvä muistaa, että meillä on moottoripyörä. Herätä tunteita. Siitä se lähtee, huominenkin työpäivä.

Ari Rantala / 28.8.2017