Pickala Golfin ja John Deeren yhteistyövideossa tiivistyy rakkaus lajia kohtaan

”Minua ei kiinnosta työkalut. Minua kiinnostaa, kuka työkalua käyttää ja miksi.”

Tästä ajatuksesta meidän John Deere tuotanto lähti käyntiin.

Juteltuani Pickala Golfin kenttiä hoitavan henkilökunnan kanssa oli ilmiselvää, miten tärkeää kenttien kunnossapito heille on. Joissain paikoissa työntekijät ylläpitävät paikkoja vain, koska he pelkäävät esimiestään tai asiakkaiden valitusta. Pickalassa työntekijät pitävät paikat kunnossa heitä itseään varten. Pickalan työntekijät rakastavat golfia yhtä paljon kuin pelaajat.

“Ei oo mikään ongelma.”

Kenttämestari Markus Suojokeen tiiviistyy Pickala Golfin kentänhoitajien asenne. Tämän allekirjoitti myös Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen, kun kävimme käsikirjoitusta hänen kanssaan lävitse. Siksi valitsimme Markuksen videon pääosaan.

Videon ideana oli paljastaa koko John Deeren laitekanta, kun ne saapuvat Pickalaan. Minua askarrutti, mistä saamme yli viisikymmentä kuskia ajamaan Deeren laitteita.

–Ei oo mikään ongelma, sanoi Markus.

Muutama viikko myöhemmin Pickalan kartanon ohi ajoi suurin määrä John Deeren laitteita, mitä on koskaan samanaikaisesti videolle vangittu. Hauskinta oli, että Deeren koneiden ratissa oli yhtä paljon Pickalan asiakkaita kuin työntekijöitä. Miksi? Koska he rakastavat golfia ja yhdessä tekemistä. Ja etenkin sinä päivänä, minä rakastin työtäni.

Nils-Erik Ekblom / 4.10.2018