Salibandyn miesten MM-kisat vuonna 2020 ovat muutakin kuin vain jännittäviä pelejä

Mitä ei ole aiemmin tehty suomalaisessa urheilussa tai ei ainakaan suomalaisessa salibandyssä? Mitä ekstraa voisimme tarjota salibandyn MM-kotikisoihin mukaan lähteville sponsoreille eli kumppaneille? Tällaisia asioita pohdimme viime kesänä ja alkusyksynä, kun olimme sopineet Suomen Salibandyliitto ry:n kanssa, että saamme hoitaaksemme kumppanihankinnan miesten salibandyn MM-kisoihin, jotka pelataan Helsingissä 4.-12.12.2020.

Meillä on selkeä halu tehdä jotain erilaista ja jotain sellaista mistä kisat muistettaisiin myös niiden jälkeenkin. Haluamme tehdä tästä kaksivuotisen matkan, joka kulminoituu ensi vuoden lopussa oleviin MM-kisoihin, mutta matkan varrella se tarjoaa monta kiinnittymiskohtaa kumppaneille.

Kotikisat ovat vastuulliset kisat. Emmekä tarkoita tällä vain sitä, että itse kisatapahtumassa kaikki hoituu mallikkaasti, eettisesti ja kisojen hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Meille vastuullisuus tarkoittaa myös sitä, että kisoilla on vahva arvopohja. Arvopohjiksi valitsimme vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan edistämisen sekä työntekijöiden liikunnan edistämisen.

Vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan edistämisen yhteistyökumppanina on Hope ry., joka tekee arvokasta työtä suomalaisten vähävaraisten lapsiperheiden parissa. Kumppaneilla on erilaisia mahdollisuuksia olla mukana Hopen toiminnassa. He voivat antaa rahallista tukea, järjestää varustekeräyksiä tai he voivat itse työskennellä päivän tai useamman Hopen toimipisteissä.

Moni vähävaraisen perheen lapsi ja nuori toivoo myös elämyksiä. Kumppanit voivat lahjoittaa lippuja mm. erilaisiin urheilutapahtumiin, jotka voivat olla salibandypelejä tai vaikka pesäpallo-otteluita tai yleisurheilukisoja. Pääasia on kuitenkin, että lapset ja nuoret pääsevät kokemaan vapaa-ajan elämyksiä. Nämä kaikki edellä mainitut ovat vain ehdotuksia ja jokainen kumppani päättää lopulta itse millä tavalla haluaa tukea. Lisää tästä arvopohjasta voit lukea sivulta www.mahdollisuusharrastaa.fi

Työntekijöiden liikunnan edistämisen valitsimme MM-kisojen yhdeksi arvopohjaksi yksinkertaisesti siitä syystä, että tänä päivänä työikäisten liikunta on vähentynyt. Tämän päivän työnteko on myös entistä enemmän päätetyöskentelyä, jolloin yhä useampi meistä istuu työpöytänsä ääressä suurimman osan työpäivästä. Pyrimme aktivoimaan kumppaneita eri tavoin, jotta he taas aktivoisivat omaa työyhteisöään ja sidosryhmiään liikkumaan.

Ensimmäinen konkreettinen teko on Työpaikkasalibandyn SM-kisat 11.5.2019. Täältä löytyy varmasti jokaiselle työpaikan joukkueelle sopiva sarja. Mukaan on ilmoittautunut jo 70 joukkuetta, joista osa on juurikin MM-kisoihin mukaan lähteneitä kumppaneita ja heidän sidosryhmiään. Voit lukea lisää tästä arvopohjasta ja mm. pikavinkit liikkumiselle työpäivän aikana täältä www.kohtimestaruutta.fi

Moni ehkä miettii, mitä arvoa nämä arvopohjat tuovat kumppaneille ja heidän liiketoiminnalleen? Suurin arvo kumppaneille näissä varmasti onkin aineetonta. Se, että he kokevat tekevänsä hyvää ja saavat olla mukana jossain sellaisessa mitä ei ole aiemmin tehty. Liiketoiminnan kannalta katsottuna kumppanit saavat toki näkyvyyttä näissä arvopohjissa ja niissä aktiviteeteissa mitä niiden osalta toteutetaan.

Tehdään näistä parhaat, mutta myös vastuulliset MM-kisat sekä kannustetaan Suomi voittoon!

Leena Mattila / 29.4.2019