Suomen paskimmasta maailman parhaaksi

Tampereen Classic voitti tammikuun alussa Gävlessä salibandyn seurajoukkueiden maailmanmestaruuden, Champions Cupin, voittamalla finaalissa ruotsalaisen Storvreta IBK:n 10-3. Classic on nyt voittanut kaiken, mitä salibandyn seurajoukkue voi voittaa: miehissä ja naisissa Suomenmestaruuden, Suomen Cupin sekä Champions Cupin. Perustellusti voidaan sanoa, että Classic on maailman paras salibandyseura.

Menestys ei ole tullut sattumalta. Classic perustettiin vuonna 1990 Tampereen Tennisseuran (TATS) pelaajien harrastustoimintaan. Alussa joukkueen pelaajistosta löytyikin mm. suomalaisen tenniksen ikoni Veli Paloheimo. Vuonna 1995 pidettiin seuran tulevaisuuden kannalta merkittävä kokous, jossa seuran johtokunta päätti hyväksyä myös muut kuin tennispelaajat mukaan toimintaan. Classicin iki-puheenjohtaja Hannu Hönö Granroth vastusti ainoana muutosta 🙂

Vahvimmin salibandystä innostui Pasi Passo Peltola, joka oli itsekin A-luokan tennispelaaja. Passon johdolla seuran toimintaa alettiin kehittämään määrätietoisesti. Vuonna 1998 järjestetyssä seuran strategiapäivillä Peltola linjasi, että eräänä päivänä Classic tulee olemaan maailman paras. Joukkue pelasi silloin ykkösdivisioonassa ja totuuden nimessä taitaa olla niin, että Peltolan visioon eivät juuri muut silloin uskoneet.

Siitä asti seuran toimintaa on Peltolan johdolla viety kohti unelmaa: olla maailman paras. Työ on ollut systemaattista ja se on edennyt askel askeleelta. Tekemistä on koko ajan häirinnyt urheiluseuroille niin tuttu resurssipula, mutta ratkaisut on pystytty löytämään pala palalta. Yksi merkittävä tekijä menestyksessä on Classic Family. Family on kaikkien classiclaisten oma yhteisö, joka on toiminut selkeästi toimintaa voimauttavana tekijänä.

Classic tunnetaan ennakkoluulottomista toimenpiteistä. Toissa kaudella Classic pestasi joukkueeseen tennislegenda Jarkko Niemisen (jonka kausi tosin meni pilalle loukkaantumisen vuoksi), viime kaudella joukkue pelasi TPS:n kanssa Salibandyliigan ottelun Singaporessa, ennen vuoden vaihdetta seura julkisti lähtevänsä mukaan e-Sports-toimintaa – mitähän uutta tulevaisuus tuokaan tullessaan?

Classic on erinomainen esimerkki, mitä voidaan saavuttaa, kun uskalletaan unelmoida ja kun toimintaa johdetaan määrätietoisesti ja tavoitteellisesti. Classic sopiikin mainioksi esimerkiksi urheiluseurojen lisäksi myös meille yrityksille.

i2 on ollut Classicin mukana jo lähes 10 vuoden ajan kehittämässä Classicin toimintaa, markkinointiviestintää ja ottelutapahtumia.

Ari Rauhala / 14.1.2019