Susijengi ja lumilautapöytä – Sitra aktivoi nuoria resurssiviisauteen

Suunnittelimme Sitralle konseptin, jonka avulla nuoria aktivoidaan liikkumaan ja pohtimaan, kuinka oma laji kuormittaisi ympäristöä mahdollisimman vähän.

Kansalaistori muuttui Koripallon EM-kisojen aikana Suomen suurimmaksi kisakatsomoksi, kun 31.8. – 6.9. järjestetty EuroBasket -tapahtuma nousi Helsinkiin.

Ilta-aikaan vierailla oli mahdollista seurata koripallo-otteluita ja tietysti kannustaa Susijengi voittoon. Päiväsaikaan tapahtuma-alueen valtasivat koululaiset ja nuoret, joille oli järjestetty alueelle mielenkiintoista koripalloiluun ja yleisesti harrastustoimintaan liittyvää tekemistä.

Yksi tapahtuman kumppaneista oli Sitra, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä, erityisesti tapahtumien ympärillä, jo vuosia.

Sitran pisteellä keskityttiin resurssiviisauteen harrastetoiminnassa. Pisteellä vieraileville koululaisille kerrottiin muun muassa harrastustoiminnan vaikutuksista luonnonvaroihin ja kuinka omalla toiminnallaan on mahdollista vaikuttaa siihen, kuinka kuormittavaa harrastukset ovat luonnolle.

Emme lähteneet saarnaamaan nuorille kuormittavuudesta ja resurssiviisaudesta, vaan tärkeistä asioista kerrottiin ensisijaisesti havainnollistaen. Toimme tapahtumapisteelle muun muassa kierrätysurheiluvälineistä tehtyä tavaraa, kuten vanhasta lumilaudasta tehdyn penkin, tennismailasta tehdyn naulakon sekä sählymailasta tehdyn keppihevosen.

Konkreettiset keinot osoittivat, että harrastajan vanhasta välineestä on muuhunkin. Annetaan siis tavaralle uusi elämä ja säästetään samalla luontoa!

i2 suunnitteli Sitralle tapahtuman konseptin sekä hoiti tuotannon.

Annina Huovila / 28.11.2017