VAARA: luonnon elämyksellisyyttä tiloissa

Taivalvaarassa sijaitsevat Suomen monipuolisimmat maastoprofiilit ja harjoittelupaikat alppilajeista maastopyöräilyyn ja suunnistukseen. Sinne nousee myös uudenlainen kokonaispalvelu, josta tavoitteelliset urheilijat ja harjoitteluleirejä pitävät seurat saavat oleellisen: majoituksen, ruokailun, välinehuollon ja oheispalvelut.

i2 sai olla luomassa Vaara Sportin perustuksia: tilojen uudelleen suunnittelemista, liiketoimintasuunnitelman ja -strategian kiteytystä ja brändin kulmakiviä.

 

Käyttäjälähtöisiä tilaratkaisuja

Tilan kokemuksessa ovat mukana muodot, värit, valot ja materiaalit. Harjoittelukeskuksen tilasuunnittelussa lähdimme liikkeelle Vaaran tarinasta ja ympäröivästä luonnosta. Tavoite oli luoda mieleenpainuvia ja tunnelmallisia tilaratkaisuja.

Vaara Sportissa seudun jylhät maisemat, maastot ja luonto alkavat heti ovelta. Siten myös huoneiden ja oleskelutilojen suunnittelussa otettiin vaikutteita ympäröivästä luonnosta ja skandinaavisuudesta. Sisustuksesta tulee miellyttävä ja kutsuva, kun se sopii yhteen ympäristönsä kanssa.

Huoneissa kiinnitettiin huomiota myös funktionaalisuuteen ja selkeyteen. Tilat toimivat paikkana rentoutua ja palautua harjoitteiden välissä.

Anu Mattila / 5.9.2017

Palvelut

  • Tilasuunnittelu
  • Mallintaminen