Veimme Työterveyslaitoksen strategiapäivät vanhaan konepajaan – ja se kannatti!

CASE

Veimme Työterveyslaitoksen strategiapäivät vanhaan konepajaan – ja se kannatti!

CASE

i2 suunnitteli ja toteutti Työterveyslaitoksen strategiapäivät ainutlaatuisessa Konepajan Brunossa, Helsingissä. Tapahtumassa yhdistettiin onnistuneesti rento yhdessäolo sekä tiivis, uuteen strategiaan pohjautuva ohjelma.

Työterveyslaitoksen strategiapäivät järjestettiin 15.–16.6.2017 Helsingissä Konepajan Brunossa. Tapahtumapaikkana Konepajan Bruno on ainutlaatuinen, sillä VR:n vanhan konepajan miljöö luo hienoa kontrastia strategiapäivän asiasisältöön sekä sopii loistavasti myös iltaosuuden hauskanpitoon.

Kaunis, vanha teollisuustila muuntuu täysin valaistuksella, projisoinnilla, kalustuksella ja raikkailla viherkasveilla. Tila ennen tapahtumakalustusta.

Yhteisöllisyys ja viihtyisyys määrittelevät tätä kaupunkilaisten vehreää keidasta, joka on tuotu rosoiseen tehdasympäristöön. Tapahtumapaikassa on lämmin ja teollisuusromanttinen konepajatunnelma ja etenkin kesällä miljöö herää henkiin. Vanhasta rakennuksesta huokuu historia ja tarinat, eikä sitä turhaan kutsuta kesäkeitaaksi. Brunossa on tunnelmaa ja se ei jää vieraalta tuntematta.

Tilasta tehtiin mielenkiintoinen ja rento muun muassa erivärisillä kalusteilla, jotka sopivat hauskasti tapahtumatilan fiilikseen.

Strategiaosuuden lisäksi tapahtumatilaan tuotiin aktiviteettipisteitä, jotka tarjosivat vieraille rentoutumista, yhteistä tekemistä ja mahdollisuutta tuulettaa ajatuksia ohjelman asiasisällön vastapainoksi. Aktiviteetteja sijoitettiin tilaan niin, että ne muodostavat visuaalisesti hienon kokonaisuuden häiritsemättä kuitenkaan asiasisältöä. Aktiviteettipisteillä oli muun muassa pelejä, kesäkortin kirjoittamista, polaroid-kameroita ja kuvausrekvisiittaa.

Kaikki tapahtuman ruokailut toteutettiin street food-tyyliin ja ruoka tarjoiltiin ruokarekoista. Ruokarekkoja sijoiteltiin ympäri tapahtumatilaa ja rekkojen edustalle varattiin pystypöytiä.

Päivän asiapitoisen ohjelman vastapainoksi vieraat kutsuttiin iltajuhlaan. Tapahtumapaikkana toimi myös Konepajan Bruno, jonne oli iltaa varten tuotu food truckit, lisävalaistusta ja somistetta, rentoa kalustetta kuten pystypöytiä sekä eripari sohvaryhmiä. Musiikkia juhlassa soitti DJ ja live-bändi. Lisäksi tapahtumapaikalle ilmestyi täysin yllättäen muutamia ammattitanssijoita, joiden avulla juhlat saatiin kunnolla käyntiin.

Tanssii Tähtien Kanssa- ohjelmastakin tuttu Susa Matson kollegoineen yllätti vieraat saapumalla tilaisuuteen ja opastamalla vauhdikkaisiin tanssilajeihin, jolla saatiinkin iltajuhlat mukavasti käyntiin!

Tapahtuman ensimmäisen päivän paneelikeskustelu toteutettiin oman henkilöstön jäsenen vetämänä ja iltapäivän strategiaosuus Fishbowl-menetelmällä, joka sopii loistavasti osallistavaan tapahtumaan. Menetelmän avulla koko ryhmä pystyi osallistumaan helposti keskusteluun.

Tapahtuman toisena päivänä asiasisällöstä vastasi Työterveyslaitoksen omien esiintyjien lisäksi työyhteisöjen tiimityön puolestapuhuja, seikkailija ja naparetkeilijä Pata Degerman, jonka esiintyminen oli yhtä aikaa ajatuksia herättävä sekä viihdyttävä. Puheenvuorossaan Pata antoi ideoita ja konkreettisia työkaluja tavoitteiden asettamiseen, saavuttamiseen sekä tiimityöhön.

Tapahtuman asiasisältöä oli paikalla kuvittamassa myös livekuvittaja, joka tallensi päivien sisällöt helposti muistettavaan muotoon.

Strategiatyö on vakavaa puuhaa, mutta ei esiintymisalueen silti tarvitse olla kankea ja tylsä!

Tapahtuman teemoja olivat hyvinvointi, rento tunnelma ja läsnäolo. Tapahtumassa esiteltiin uudistunutta strategiaa, esiteltiin hankkeita sekä vietettiin aikaa uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa. Lisäksi vieraat pääsivät nauttimaan hyvästä live-musiikista, yllätysohjelmasta ja maukkaasta ruuasta tapahtuman iltajuhlassa.

i2 suunnitteli tapahtuman konseptin, tilan, tarjoilut yhteistyössä cateringin kanssa, oheisohjelman sekä järjesti tapahtuman tuotannon.

Annina Huovila / 28.11.2017