Yhdessä vai erikseen? Mikä on paras tapa olla luova?

NÄKÖKULMA

Yhdessä vai erikseen? Mikä on paras tapa olla luova?

NÄKÖKULMA

Loistavien ideoiden sekä nerokkaiden ratkaisujen rakentamiseen tarvitaan aina  erilaisia ihmisiä sekä heidän kokemuksiaan.

Maailma on täynnä toinen toistaan nerokkaampia markkinointikampanjoita. Kiusaankin itseäni usein kysymyksellä, olisinko itse keksinyt vastaavaa? Joidenkin toteutusten kohdalla joudun valitettavasti myöntämään, etten välttämättä olisi koskaan keksinyt mitään niin nerokasta.

Samalla kun vakuutun toisen luovan hullun neronleimauksesta, alan välittömästi pohtia, minkälaisen ajattelu- ja suunnitteluprosessin läpi nuo nerot ovatkaan mahtaneet kulkea? Eli toisin sanoen: Mikä on paras tapa olla luova?

Tarvitaan ihmisiä, jotka ajattelevat ja arvottavat asioita eri tavalla, mutta joista jokainen allekirjoittaa yhteisen tavoitteen ja päämäärän.

Tekniikoita luovaan ajatteluun on varmasti miljoonia. Jos ideoin yksin, alan kirjoittaa. Kirjoitan ajatusketjuja ja kuljen välillä todella kauas itse asiasta. Näin saan kasaan paljon erilaisia tulokulmia ja teemoja. Tiimissä tapahtuva luova suunnittelu on minulle usein mielekkäämpää, mutta vain silloin, kun kaikki ryhmän jäsenet ymmärtävät oman panoksensa, arvonsa sekä ryhmän potentiaalin.

Yhdessä tekemisen ihanuus ja erilaisuuden kunnioittamisen haaste

 Olen aina rakastanut joukkuelajeissa niiden uskomatonta kykyä muodostaa tiiviitä ja erinomaisesti toimivia joukkueita hyödyntämällä niin erilaisten ihmisten vahvuuksia. Urheilumaailmasta tuodun esimerkin tasolla tämän voi esittää näin: Patrik Laine on erittäin taitava jääkiekkoilija. Ehkä yksi maailman parhaista hyökkääjistä. Mutta luodessa mestaruuteen yltävää joukkuetta, ei sitä voi rakentaa 30 patriklaineesta, sillä Laineen vahvuudet ovat lähes täysin hyökkäyspelaamisessa. Voittavassa joukkueessa pitää olla myös muilla vahvuuksilla varustettuja pelaajia, eli toisin sanoen: Tarvitaan ihmisiä, jotka ajattelevat ja arvottavat asioita eri tavalla, mutta joista jokainen allekirjoittaa yhteisen tavoitteen ja päämäärän.

Ajatusmaailmamme, arvomme ja tapamme katsoa yhtä ja samaa asiaa täysin eri kulmista tekee meistä kokonaisvaltaisemman ja monipuolisemman kokonaisuuden. Siksi suunnittelu sekä luova ajatustyö usein tuntuu niin paljon rikkaammalta yhdessä.

Yhteistyö voi tuntua toisinaan myös työläältä. Usein syy siihen piilee edellä mainituissa asioissa tai niiden puutteessa. Ongelmallisinta on, kun yksilöiden arvot ja ajatusmaailmat hautaavat alleen yhteisen päämäärän. Tällöin syntyy jo ideoinnin kannalta erittäin ongelmallinen tilanne, sillä oletus yksilöiden samankaltaisuudesta asettaa kaikki luovat ajatukset väkisinkin samalle viivalle. Tästä aiheutuu perinteiset huutoäänestykset, joissa vahvimmilla eivät ole enää ideat vaan ihmiset.

Kenelläkään meistä ei ole vääriä ideoita tai ajatuksia, sillä ne ilmentävät puhtaasti sitä, keitä olemme ja mistä tulemme.

Kaikkea luovaa ohjaa kokemus

Kaikkein tärkein ohje, joka mielestäni jokaisen tiimissä suunnittelevan tulisi pitää mielessä on kokemuksen merkitys ajatuksia ohjaavana voimana. Kenelläkään meistä ei ole vääriä ideoita tai ajatuksia, sillä ne ilmentävät puhtaasti sitä, keitä olemme ja mistä tulemme.

Ja mitä paremmin tunnemme toisemme ja tapamme katsoa maailmaa, sitä vahvempia tiimejä pystymme luovien ratkaisujen mahdollistajiksi rakentaa.

Miko Vainio / 30.5.2018

Lue myös